Double Skin

Fasadat e dyfishta u konceptuan fillimisht si një mënyrë për të ulur transmetimin e zhurmave të jashtme në ndërtesa. Zakonisht në këto fasada përdoren dy shtresa xhami ku ndërmjet tyre bëhet ventilimi natyral i zgavrës dhe bën të mundur absorbimin e nxehtësisë dhe kondensimit.
Kjo tipologji fasade ofron një performancë të lartë akustike, termike dhe shpesh kombinohet me hijëzues për mbrojtje nga dielli.

SEKSIONI NË PRERJE
3 DIMENSIONAL