Tirana’s Rock
KLIENTI

ANA and VI&V

VENDNDODHJA

Tirana, Albania

ARKITEKT

MVRDV

VITI

On-Going

Sipërfaqe

35.000 sqm

PËRSHKRIMI

Tirana's Rock është një projekt me përdorim të ndryshuar që, me një lartësi prej 85 metrash dhe skulpturuar në formën e bustit të heroit kombëtar të Shqipërisë, do të jetë ndër ndërtesat më të mëdha në botë që shërbejnë edhe si skulpturë figurative. I mbuluar me ballkone këndorë të cilat formojnë formën e kokës së Skënderbeut, ndërtesa do të jetë një landmark ikonik në Sheshin Skënderbej, në qendër të kryeqytetit të Shqipërisë, duke festuar dhe përshtatur në historinë kulturore të vendit duke i dhënë Tiranës një identitet unik ndryshe nga çdo qytet kryeqyteti tjetër. Në të njëjtën kohë, pas pamjes dramatike të saj, ndërtesa ofron shtëpi të mirëprojektuara dhe funksionale në një nga lokacionet më të dëshiruara në të gjithë Tiranën.